Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2013 18:46 - Свободата Санчо...
Автор: shitonyou Категория: Политика   
Прочетен: 1109 Коментари: 0 Гласове:
2



Нека започна днешното си кратко писание с това: „Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертвува животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.

Днес българинът е по-несвободен дори от едни не толкова отдавна изминали времена, когато партията майка печелеше изборите с 99,8% предимство пред „опозицията”. Свободен е до толкова, че може да избере как точно да избяга, от терминал номер 2 на столичното летище или от ГКПП „Калотина”. Всъщност това е единствения избор, който българинът прави и може да направи. Изборите (и като тук имам предвид не само парламентарните) се свеждат до това да се избира по-малкото зло, а в нашия случай такова просто няма. Не мисля и да ви занимавам с до болка познатите ни тези, че 100% от парламентарно представените партии са продукт на бившата ДС. И глупав човек да си, пак ще видиш, че тези партии са изпълнени с фалш и единствения интерес, който ги движи напред (или нанякъде другаде) са парите. Не парите на човечетата от Марс, а нашите пари. И за Бога повярвайте ми, те са готови да разиграят какви ли не циркове, за да се доберат до тях. Ще спра до тук.

Българинът е несвободен в душата си. Той е недоволен от това, че нему така омерзеният политически „елит” му обещава чудеса преди избори и всеки път го прецаква, вече двадесет и три години, а може би и повече. А какво предприе той срещу това ? Разби веднъж прозорците на парламента през вече далечната деведесет и седма, обиколи няколко пъти пространството от жълтите павета до „Орлов мост”, барикадира няколко пъти международни пътища и май до тук се свършва недоволството. Най-лесно е да се скриеш в черупката си или да си пъхнеш главата в пясъка. Най-лесно е да пратиш децата си в чужбина, тъй като в България няма „оправяне”. Най-лесно е да не правиш нищо, когато трябва да направиш дори една малка стъпка към свободата.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shitonyou
Категория: Забавление
Прочетен: 41912
Постинги: 13
Коментари: 6
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031